Over ons

In 2014 besloten Eric Ponsen en Djordje Petrovic na jarenlange vriendschap om een ​​zakelijk avontuur genaamd Companies Connected te starten. Het idee was om bedrijven uit Nederland te verbinden met bedrijven in Servië en de samenwerking tussen twee landen te vergroten. Nederland werd gekozen sinds de heer Ponsen daar is geboren en had ook een indrukwekkende zakelijke achtergrond, aangezien hij werkte voor Philips Light Group, Sales Management bij Sperry Remington, Chamber of Commerce, Interim Management, hij was directeur en oprichter van Beauty Line Nederland enz. Vanaf 2004 woonde hij in Servië, waar hij Dhr. Petrovic ontmoette en zij werden goede vrienden. Tijdens zijn tijd in Servië deed Dhr. Ponsen ook liefdadigheidswerk voor Servische kinderen als ambassadeur van CIS-MED. Met meer dan 30 jaar ervaring in de particuliere sector, verbindingen door heel Europa en met de steun van de Nederlandse ambassade in Servië, was Dhr. Ponsen de perfecte persoon om contact te leggen met Nederlandse bedrijven. Dhr. Petrovic werd geboren in Servië en na een succesvolle sportcarrière begon hij een privézaak. Hij heeft een grondige kennis van de bedrijfssituatie op de Balkan, dus hij was de perfecte persoon om contact op te nemen met Servische bedrijven.

Het was niet gemakkelijk in het begin, omdat veel bedrijven geen vertrouwen hadden met bedrijven uit Oost-Europa. Maar gedurende de tijd werden meer en meer van hen zich bewust van de enorme kansen en de voordelen die ze kunnen krijgen. Dus er zijn veel contacten en zakelijke deals gesloten en veel bedrijven uit verschillende landen, naast Nederland, begonnen het voordeel te begrijpen wat dit deel van Europa kan bieden. Op dit moment hebben we klanten in heel Europa, maar ook uit andere continenten. Vanaf het begin hebben we nauw samengewerkt met de Nederlandse ambassade in Servië, later met de Servische ambassade in Nederland en vele andere instellingen in beide landen, die ons helpen onze klanten de beste service te bieden die ze op de markt kunnen vinden.

Helaas is Dhr. Ponsen in 2016 plotseling overleden, wat voor iedereen een grote schok was. Ondanks het enorme verlies besloot Dhr. Petrovic om verder te gaan met het bedrijf dat hij en zijn vriend begonnen, en er een nalatenschap van te maken. En zolang ons bedrijf bestaat, houden we een liefdevolle herinnering aan Dhr. Ponsen. Kort nadat deze tragische gebeurtenis plaatsvond, besloot de wederzijdse vriend van beide oprichters, Dhr. Ed Dubbeldam, die ook jarenlange ervaring heeft in de privésector, meer betrokken te raken bij het bedrijf. Naast de hulp die hij eerder heeft geboden, is hij nu actief betrokken bij ons werk.

VIND GRATIS UIT WAT WIJ VOOR UW BEDRIJF KUNNEN BETEKENEN

Wat we doen?

We verbinden onze klanten uit de EU met bedrijven uit Zuidoost-Europa, het deel van Europa dat ook bekend staat als het Balkangebied. Als u producten van hoge kwaliteit wilt kopen voor de beste prijzen die u op de markt kunt vindt, dan vinden wij de bedrijven die dat specifieke product produceren. We zullen ze voor u bezoeken, we laten naar u monsters sturen, onderhandelen over de prijs, zorgen ervoor dat uw bestelling op tijd wordt geleverd en u krijgt uw producten in uw magazijnen in elk land dat u bevalt.

Voor onze klanten in de EU die willen verkopen op de Balkan, zullen we potentiële kopers vinden. We helpen hun bedrijven en producten in deze markt te promoten.

Voor onze klanten in de Balkan die willen verkopen in de EU, bieden we promotie van hun bedrijven en producten op de EU-markt, we zoeken potentiële kopers en bieden verzending voor hun bestellingen.

We werken met dezelfde passie voor kleinere klanten en wereldwijde, internationale spelers, en we zijn gericht op het opbouwen en onderhouden van langdurige relaties.

Waarom de Balkan?

Dit deel van Europa is om vele redenen perfect om zaken te doen. Steeds meer investeerders van over de hele wereld komen naar de Balkan, bouwen nieuwe fabrieken en kopen bestaande fabrieken, met producten die voldoen aan de EU-normen. Met zeer lage productiekosten is dit deel van Europa concurrerend met China, India en andere landen. Maar het enorme voordeel is dat de kosten van zendingen verschillende keren lager zijn en dat de levering van producten veel sneller gaat. Met dat alles in gedachten, geven we onze klanten de gelegenheid om te profiteren van hun concurrenten.